Arad: Număr record de dosare penale pentru alcool, la Arad. Cel mai beat le-a dat și cel mai mult de lucru polițiștilor

Număr record de dosare penale pentr conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în acest weekend, la Arad.

Nu mai puțin de 9 dosare de acest fel au întocmit agenții pentru 8 bărbați și 1 femeie.

Persoanele au vârste cuprinse între 23 și 62 de ani și aveau alcoolemii cuprinse între 1,16 și 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul care era cel mai beat le-a dat și cel mai mult de lucru polițiștilor.

„Un bărbat de 42 de ani, din Nădlac, a condus un autoturism pe raza localității, fiind necesară oprirea acestuia prin blocarea drumului de către polițiști. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,16 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițiștii atrag, din nou, atenția că este strict interzis să se conducă vehicule după ce s-a consmat alcool sau alte susbstanțe interzise pentru că asemenea subtstanțe reduc atenția și reflexele și orice secundă de neație poate prova accidente catastrofale.

 

Lista completă cu conducătorii cercetați

Un bărbat de 42 de ani, din Nădlac, a condus un autoturism pe raza localității, fiind necesară oprirea acestuia prin blocarea drumului de către polițiști. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,16 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 0,88 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat,
pe raza municipiului, un tânăr de 23 de ani din Livada, în timp ce conducea un autoturism pe strada Câmpul Liniștii.

Polițiștii din Pâncota au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, având o alcoolemie de 0,83 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului : pe strada Cocorilor din municipiu, un arădean de 58 de ani (0,82 mg./l. alcool pur în aerul expirat); pe raza localității Săvârșin, un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate (0,74 mg./l. alcool pur în aerul expirat); pe raza localității Șimand, un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate (0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat); pe Bd. Revoluției, o femeie de 39 de ani, din Arad (0,64 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și pe raza localității Ghioroc, un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate (0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat).

Tuturor celor depistați le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiindu-le întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot pe fondul consumului de alcool, în seara zile de 24 august a.c., un bărbat de 62 de ani, din Dezna, a condus un autoturism pe raza localității Buhani. La un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune frontală cu un cap de pod. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 67 de ani, din aceeași localitate, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngirjiri medicale. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg./l. alcool pur în aerul expirat, conform procedurii fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.