Arad: Numărul 2 din celebra grupare „Clanul Sportivilor”, reținut de către DIICOT Arad, alături de alți 2 bărbați

Numărul 2 din celebra grupare infracțională „Clanul Sportivilor” a fost reținut pentru 24 de ore, alături de alte 2 persoane, decătre procurorii DIICOT Arad, într-un nou dosar penal.   Acesta fusese dus la audieri împreună cu alte 4 persoane, într-o mega acțiune a procurorilor DIICOT Arad și polițiștilor de la Investigații Criminale. 

Conform purătătorului decuvnt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „ca urmare a activităţilor desfăşurate în cursul zilei de miercuri de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi DIICOT, doi bărbaţi, de 33 şi 46 de ani, din oraşul Ineu, şi unul de 39 de ani din Bucureşti, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Arad”.

„Cei 3 vor fi a fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă”, a mai declarat purătătorul decuvnt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Membrii din Clanul Sportivilor sunt acuzați că au intrat ilegal în România pentru a scăpa de autoritățile din Elveția, iar alte persoane din Arad i-ar fu ajutat.

Conform procurorilor DIICOT Arad, doi dintre membri grupării, dintre care unul reprezentativ în conducerea celebrei grupări „Clanul Sportivilor”, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari și în bandă organizată pe teritoriul Elveției.

Pentru a se sustrage de la măsurile instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu alte 5 persoane, repatrierea lor și a unui copil minor în România.

Aceștia ar fi intrat ilegal în ţară printr-un punct de trecere a frontierei din Arad și unul din Timiș, ascunși în mașini, însă anchetatorii verifică dacă nu cumva a existat și complicitate cu unele autorități.

Cei duși la audieri sunt acuzați de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei și favorizarea infractorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.