Arad: Numărul 2 din celebra grupare infracțională „Clanul Sportivilor”, la DIICOT Arad. Cum ar fi intrat ilegal în România ca să scape de autoritățile din Elveția

Numărul 2 din celebra grupare infracțională „Clanul Sportivilor” a fost dus, miercuri, la audieri la Arad împreună cu alte 4 persoane, într-o mega acțiune a procurorilor DIICOT Arad și polițiștilor de la Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Alte 2 persoane din Arad sunt căutate în continuare.

Procurorii DIICOT și polițiștii au intervenit, miercuri, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat format din 7 persoane, care sunt bănuite de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat și favorizarea infractorului., informează Poliția și DIICOT

Din cercetări a reieșit că doi dintre membri grupării, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de „Clanul Sportivilor”, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari și în bandă organizată pe teritoriul Elveției.

Pentru a se sustrage de la măsurile instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți 5 membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în România, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.

Aceștia ar fi intrat ilegal în Românie printr-un punct de trecere a frontierei dn Arad și unul din Timiș, ascunși în mașini, însă anchetatorii verifică dacă nu cumva a existat și complicitate cu unele autorități. O perioadă ar fi stat ascunși prin Arad, după care ar fi plecat către București și Constanța.

Procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, una în București și două în orașul Ineu din județul Arad. Până în acest moent, la audieri au fost aduse 2 din București, 2 din Arad și 1 din municipiul Constanța.
x

Activitățile au beneficiat de sprijinul al polițiștilor de investigații criminale din Constanța și D.G.P.M.B. – Serviciului Grupări Infracționale Violente și al celor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.