Arad: Numărul elevilor cu bursă din municipiu aproape că se dublează. Valoarea totală, cca 4.800.000 lei

Numărul elevilor cu bursă din municipiul Arad aproape că se dublează, dupăce primarul Gheorghe Falcă a propus ca în anul școlar 2018-2019 toți elevii cu merite deosebite la învățătură să fie recompensați cu burse.

Edilul, care a făcut anunțul vineri, consideră că „acești copii merită pe deplin sprijinul autorităților locale și respectul întregii comunități”.

“Municipalitatea arădeană va face un efort financiar anul acesta și va răsplăti rezultatele deosebite la învățătură a tuturor elevilor. În timp ce Guvernul României nu acordă școlilor sprijinul financiar necesar funcționării acestora, lăsându-le pe unele dintre ele fără niciun ban și pe deasupra amenință și cu disponibilizarea a aproximativ 4000 de cadre, administrația locală aproape dublează numărul burselor pentru elevi. Consider că acești copii merită pe deplin sprijinul nostru și respectul întregii comunități”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Proiectul, care va fi supus Consiliului Local al Municipiului Arad în cadrul următoarei ședințe, prevede acordarea a nu mai puțin de 6.616 burse, față de 3.801 câte au fost acordate anul trecut.

Concret este vorba despre 51 burse de performanță, 5.207 burse de merit, 145 burse de studiu și 1.213 burse de ajutor social.

Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învățământ se va realiza conform solicitărilor venite din partea unităților de învățământ.

Elevii cu performanțe deosebite la învățătură urmează să primească câte 90 lei/lună, bursa de merit este de 80 lei/lună, valoarea bursei de studiu este 70 lei/ lună, iar bursa de ajutor social este 60 lei/lună.

4.755.060 lei este valoarea totală a burselor care urmează să fie acordate în anul școlar 2018-2019, bani care provin din bugetul local al municipiului Arad.