Arad: O jucătoare din Elveția, favorită la ITF Arad Trofeul „Ilie Năstase”, cel mai mare după București

O elvețiancă este favorită la ITF Arad. Conny Perrin, tenismenă din echipa de Fed Cup a Elveției, este principala favorită a turneului a turneului de tenis Trofeul „Ilie Năstase” de la Arad, cel mai important din țară, după WTA-ul din Capitală, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari și 50 de puncte WTA.

Turneul de la Arad, care are în premieră premii de 25.000 de dolari, atrage în acest an jucătoare bine clasate în ierarhia mondială. Cel mai elocvent exemplu este elvețianca Conny Perrin, ocupantă a locului 187 WTA, fost număr 134 mondial. Tenismena din „Țara Cantoanelor” a bifat în acest an toate cele patru turnee de Grand Slam, cel mai lung parcurs avându-l la Roland Garros, unde le-a depășit pe Arina Rodionova și Ana Bogdan, fiind eliminată în turul decisiv al calificărilor de către japoneza Kurumi Nara.

În cariera sa, Perrin a cucerit 12 titluri ITF de simplu, trei dintre ele la turnee cu premii de 25.000 de dolari, și 21 de trofee la dublu.

De remarcat că elvețianca a avut prioritate patru în ceea ce privește turneul gândit de către Anela Freer, însă a preferat Aradul în dauna unor competiții ITF din: Serbia, Marea Britanie, Franța sau Italia, care se dispută în aceeași perioadă.

Organizatorii ITF Arad au hotărât să organizeze în acest an și un turneu de precalificări, pentru jucătoarele care nu au reușit să pătrundă pe tablourile de calificări sau pe cel principal. Acesta va avea loc între 13-14 septembrie, urmând ca primele două clasate să primească wild-card pe tabloul de calificări, unul format din 48 de poziții.

Turneul, între 12-22 august, la Club Activ. Intrarea este liberă

Turneul de tenis trofeul llie Năstase are loc în perioada 12–22 septembrie la baza sportivă Club Activ din Arad. Intrarea este gratuită.

Cine pune umărul

Ediția cu numărul XV este organizată de către CS TenisFan Arad (președinte Anela Freer), în colaborare cu Federația Română de Tenis, Fundația Alber, Consiliul Județean Arad, care prin Centrul Cultural Județean Arad a aprobat un proiect în valoare de 100.000 de lei. Parteneri ai Trofeului „Ilie Năstase” 2019 sunt: Helvetica Milk Pecica, UAV Arad, DJTS Arad, CSM Arad, Glass West, Letra Set, Taxi Verbiță și Bulevard Print.

Cel mai important din țară, după București

Turneul – cel mai important din țară după WTA-ul din Capitală – face parte din Circuitul World Tennis Tour, intrarea spectatorilor la eveniment fiind gratuită.

Sursa foto: organizatori