Arad: FOTO VIDEO O rețea care trafica migranți în Arad și Timiș, destructurată de către DIICOT. Cum acționau traficanții

O rețea care se ocupa cu traficul de migranți și acționa în județele Arad și Timiș a fost destructurată, luni, decătre procurorii DIICOT Timișoara, care au efectuat 16 percheziții în cele 2 județe.

 

VIDEO https://www.facebook.com/216642159124213/videos/2353032724975854/

Conform achetatorilor, membrii grupării făceau parte dintr-o vastă rețea de trafic de migranți constituită la nivel european. Rețeaua și-a dezvoltat cu timpul segmente naționale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, fiecare dintre segmentele naționale ale rețelei de trafic de migranți fiind coordonată de un lider zonal, cetățean de origine arabă, unii cu rezidență legală într-unul din statele din vestul Europei, aspect care le permitea să circule ușor în spațiul UE. Legăturile între segmentele naționale ale rețelei erau asigurate exclusiv de către liderii segmentelor din fiecare țară, iar contactele se realizau doar prin intermediul aplicațiilor online, fiind evitate orice contacte telefonice directe.

Migranții erau grupați, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le asigurau apoi transportul către România, prin Bulgaria și Serbia. În Serbia gruparea infracțională avea membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranților peste frontiera de stat cu România.

După introducerea frauduloasă a migranților în România, aceștia erau transportați până în municipiile Timișoara, Arad sau în localitățile limitrofe, unde erau cazați în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora mai departe către destinațiile finale din vestul Europei.

De asemenea, gruparea își dezvoltase o vastă infrastructură de transport, având la dispoziție mai multe tiruri, în care grupurile de migranți, odată ce ajungeau la 90-100 de persoane, erau adăpostite și trecute peste frontiera de stat cu Ungaria, sub aparența unor transporturi legale de mărfuri.

Sursa foto-video: DIICOT.ro