Arad: Oficiali din Olanda, în vizită la Arad. Câte companii olandeze există în Arad

Consilierul economic și comercial din cadrul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, Wynand B. Marchal, și consulul onorific al Olandei la Timișoara, Marius Popa, s-au aflat, marți, în vizită în județul Arad, a anunțat, miercuri, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Conform președintelui Camerei de Comerț Arad, Gheorghe Seculici, în cadrul întrevederii au fost dezbătute relațiile economice dintre cele două țări, pornind de la datele statistice care plasează Olanda între primii 10 parteneri comerciali ai României. Pe raza judeţului Arad activează în prezent un număr de 69 firme olandeze, reprezentand aprox. 2 % din totalul firmelor cu capital străin.

Președintele Camerei, Gheorghe Seculici, a prezentat activitatea camerală şi târgurile care au loc sub pavilioanele centrului expoziţional Expo Arad în vederea expunerii întregii game de posibilităţi de stabilire a contactelor economice, subliniind faptul că „Expo Arad a devenit un brand pentru industria expozițională și atrage anual, la evenimentele organizate, societăți din toată Europa şi un număr în creştere de vizitatori, anul acesta înregistrând un număr record de 50.345 de persoane”. Gheorghe Seculici a lansat invitația către oamenii de afaceri din Olanda de a participa în număr cât mai mare la târgurile și expozițiile internaționale organizate la Expo Arad.

Pe de altă parte, consilierul economic și comercial din cadrul Ambasadei, Wynand B. Marchal, care şi-a exprimat încrederea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte prin realizarea unor evenimente de interes comun, a anunţat că anul viitor la Bucureşti va fi organizat un forum de afaceri româno- olandez, fiind convins că acest gen de evenimente se vor dezvolta şi la nivel regional.Cu acest prilej părţile au trecut în revistă principalele teme de interes de pe agenda economică bilaterală, precum şi unele probleme internaţionale de interes reciproc, în contextul implicării firmelor olandeze în dezvoltarea economică a Aradului.

Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a disponibilităţii şi deschiderii pentru continuarea şi aprofundarea dialogului iniţiat.