Arad: Ovidiu Ghiniță, cel mai bun actor. Ce rol i-a adus premiul

Un nou premiu important pentru Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad. Actorul Ovidiu Ghiniță a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale toamnei: Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

Ovidiu Ghiniță a câștigat premiul pentru rolul André, în spectacolul “Tatăl”, regizat de Radu Iacoban.

“Este o încununare a unei munci de zeci de ani și o recunoaștere a unui talent ieșit din comun. Este vorba despre actorul Ovidiu Ghiniță, care este un actor de frunte al teatrului nostru, poate cel mai important actor în acest moment. Face o creație remarcabilă în spectacolul „Tatăl”, unde joacă rolul titular. Este un premiu foarte important pentru trupa noastră. Juriul –format din personalități marcante ale teatrului românesc – a avut o misiune foarte grea, pentru că spectacolele propuse de teatrele din țară au fost toate foarte bune. Faptul că au decis că noi merităm acest premiu nu face decât să ne bucure și să ne provoace în același timp. Vorbim despre un spectacol bine construit, un actor foarte talentat și nu în ultimul rând, despre o întreagă trupă care, după cum se vede de ceva vreme, are ceva de spus pe scenele din întreaga țară. Întreaga echipă a spectacolului este una meritorie. Ovidiu Ghiniță este susținut în interpretarea sa de către Roxana Sabău, Iulia Alexandra Dinu și Andrei Elek”, a declatrat managerul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, Bogdan Costea.

Pentru scenografia aceluiași spectacol – “Tatăl” – Tudor Prodan a fost nominalizat la categoria “Cea mai bună scenografie”.

Seria participărilor la festivaluri de profil nu se încheie însă aici. Astfel, marți, 2 octombrie, trupa arădeană va fi prezentă pe scena Festivalului Multicultural de Teatru Tranzit Feszt de la Satu Mare, cu spectacolul “Orașul nostru”. Luna octombrie continuă cu participări la festivaluri la Iași, București și Galați.