Arad: Campanie inedită pentru a-i face mai atenți pe cei care circulă cu ochii mereu în telefon. Ce mesaje au apărut pe drumurile de lângă cele mai mari școli

O inedită campanie pentru siguranța rutieră a fost lansată în municipiul Arad. Pe trotuarele de lângă trecerile de pietoni aflate lângă cele mai mari și importante școli din municipiu au fost scrise mesaje de atenționare.

 

Campania, care este desfășurată decătre organizația municipală a Tineretului Național Liberal Arad, îi vizează în special pe tineri, elevi sau liceeni, dar și alte persoane mai puțin atente cum circule și mai mult atente la telefonul mobil.

„Am luat parte, alături de colegii din TNL Arad şi CEL Arad, la acest proiect pentru siguranța în trafic a cetățenilor şi, în special, a elevilor deoarece, în ultima perioadă, pe trecerile de pietoni numărul incidentelor rutiere au crescut. Aceste accidente au cauze diferite: de la folosirea telefonului mobil, atât de către șoferi cât și de către pietoni, până la neacordarea de prioritate de trecere sau neasigurarea la traversare. Aceste mesaje au rolul de a reduce accidentele prin conștientizarea pietonilor asupra riscurilor la care se expun”, a declarat Claudiu Rediş, TNL Arad.

 

Lupu Andrei, CEL Arad, spune că „prin imprimarea celor trei texte: „Scoate căștile”, „Ia-ți copilul de mână” și „Atenție la semafor” în jurul unităților de învățământ, sperăm să atragem atenția elevilor asupra trecerii de pietoni, astfel ușurând traficul si scăzând numărul de accidente petrecute în zonă.

„Siguranța rutieră este extrem de importantă, mai ales în era digitală când dependența de dispozitivele mobile ne face să nu fim mereu atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Prin mesajele marcate pe trecerile de pietoni și în intersecții ne dorim să creștem siguranța rutieră, într-un mod inedit. Această activitate a fost aprobată de Comisia de Sistematizare a Traficului din municipiul Arad, de Poliția Rutieră și de Poliția Locală Arad care ne-a și asigurat siguranța în trafic pe perioada de desfășurare a activității de marcare. În perioada următoare, pe lângă zonele marcate acum, respectiv trecerile de pietoni din jurul Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”, Colegiu Național „Moise Nicoară”, Colegiul National „Elena Ghiba-Birta” și Colegiul Economic Arad, vom marca și trecerile din jurul școlilor și intersecțiilor aglomerate din cartierele municipiului Arad. Pe termen lung, voi propune ca acest tip de marcaj să fie obligatoriu în marcarea rutieră ce se face pe străzile din orașul nostru.” a declarat consilierul municipal PNL și președintele organizației municipale a TNL Arad, Bogdan Boca.

Mesajele au apărut pentru moment în jurul școlilor din centrul municipiului Arad, dar vor fi extinse și în zona școlilor de cartier sau alte zone frecventate de către tineri.

Susra foto: PNL Arad