Un bărbat de 46 ani din România a fost depistat, decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7, în timp ce conducea o mașină având un permis de conducere din Statele Unite ale Americii care era fals.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, bărbatul se afla la volanul unei mașini (Mercedes Benz tip C220 CDI) cu numere de România, iar la control a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din statul Florida – Statele Unite ale Americii şi un document „International Drivers Licens” în care sunt înscrise aceleaşi date ca şi în permis.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false, în plus s-a constatat ca acestea nu sunt eliberate de o autoritate recunoscută de către statul român.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Individul a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unui examen, pe numele lui fiind eliberate cele două documente. Acesta a mai adaugat ca nu ştia că aceste documente nu sunt recunoscute de statul român.

Bărbatul este anchetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Poliția de Frontieră Arad