Arad: Peste 130.000 de țigări de contrabandă, circa 35.000 lei și un arsenal de arme albe, confiscate ca urmare a 3 percheziții la traficanții din Arad

Peste 130.000 de țigări de contrabandă, 32.725 lei, 550 de euro și arme albe au fost confiscate decătre polițiștii din Arad, iar 4 bărbați au fost reținuți, care urmare a 3 percheziții care au avut loc în municipiu. Descinderile au avut loc dupăce polițiștii și procurorii cercetărilor au supraveheat grupările timp de 4 luni.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, efective mărite de poliţişti au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, trei percheziţii pe străzile Şezătorii, Socului şi Flueraş din municipiu.

În cazul percheziției efectuate într-o casă de pe strada Șezătorii din municipiu, a fost surprins în flagrant delict un bărbat de 59 de ani, în timp ce oferea spre comercializare unui alt bărbat de 64 de ani, 36.000 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Totodată, asupra unuia dintre bărbați a fost depistată suma de 15.725 de lei, sumă susceptibilă că ar fi provenit din comercializarea țigaretelor.

În aceeași casă, polițiștii au mai depistat 16.600 fire țigarete de diferite mărci, telefoane mobile, 2 macete, o sabie, 4 pumnale, o stea metalică, bunuri în privința cărora a fost dispusă indisponibilizarea în vederea continuării cercetărilor.

În urma celei de-a doua percheziții efectuată pe strada Socului, în locuința unui bărbat de 40 de ani, au fost depistate 9.820 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă, 17.000 de lei, 550 de euro şi telefoane mobile.

În mașinile aceluiași bărbat, a mai fost depistată cantitatea de 19.800 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Cea din urmă percheziție a fost efectuată de polițiști pe strada Flueraș, în locuința unui bărbat de 41 de ani. În mașinile acestuia au fost depistate 51.700 fire țigarete, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Cei 4 bărbați implicați au fost reținuți și sunt prezentați pentru arest preventiv pentru contrabandă.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad