Arad: Peste 2.100 de agenți economici din Arad, care nu și-au vizat autorizațiile, controlați de Poliția Locală. Datoreză bugetului circa 950.000 lei

Agenții economici arădeni care nu și-au vizat autorizațiile de funcționare și de desfășurare a activității de alimentație publică, precum și avizele privind orarele de funcționare și de terasă se pot aștepta ca polițiștii locali să le bată la ușă în zilele care urmează, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

Controalele se desfășoară în baza hotărârii de consiliul local care privește Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad.

Având în vedere că termenul de vizare a documentelor a expirat la data de 30 aprilie 2019, polițiștii locali au demarat seria controalelor în acest sens. În municipiul Arad 177 de agenți economici care desfășoară activități de alimentație publică nu și-au vizat documentele din categoriile sus-menționate. Celelalte domenii de activitate comercială însumează 1895 de agenți economici ce au întârziat aplicarea vizei pentru anul 2019 pe autorizațiile și/sau avizele pentru orarul de funcționare. Și aceștia, la rândul lor, vor face obiectul verificărilor.

În total, comericianții vizați ar fi trebuit să achite pentru reavizarea autorizațiilor 951.503 lei.

Aceștia riscă și amenzi cuprinse între 2.000 și 2.500 lei. Cutuma merge pe minim plătibil la jumătate în 15 zile.