Arad: Societate comercială din județul Arad, cercetată de către polițiști pentru poluare. Cum proceda

O societate comercială din orașul Sebiș este cercetatată decătre polițiști pentru poluare.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, de la o stație de epurare de pe raza localității Sebiș, societatea comercială ar fi evacuat ape uzate cu conținut ridicat de metale grele, peste limita legală, în Valea Dezna și râul Crișul-Alb.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 107/1996, constând în evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă şi subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul, producţia agricolă ori industrială sau fondul piscicol.

Arad: Stația de epurare a unei primării, amendată cu 50.000 lei, de Garda de Mediu. Deversa apele fără epurare. O altă firmă, amendată tot cu 50.000 lei