Arad: Peste 26 de tone de fier vechi, în valoare de circa 19.000 lei, confiscate de către polițiștii din Arad. Motivele

Peste 26 de tone de fier vechi au fost confiscate decătre polițiștii din Arad ca urmare a unor controale efectuate în orașul Ineu.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „acțiunea a vizat depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind activitățile de comerț și legislația rutieră”.

„Polițiștii au efectuat controale și la societățile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea deșeurilor metalice, fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 26.340 kg de fier vechi, în valoare de 18.438 de lei, pentru care nu s-au putut prezenta documentele legale. Au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea L. 12/1990 (privind faptele de comerț). De asemenea, pentru abateri de la circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 17.400 de lei, fiind reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

POlițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad