Arad: Exercițiu spectaculos al pompierilor din Arad, cu salvări de la înălțime și incendii cu degajări de substanțe periculoase

Un spectaculos exercițiu cu forțe și mijloace în teren, care a presupus un incendiu cu victime și degajări de substanțe periculoase, a fost organizat decătre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, loc, marți, la o mare fabrică de pe Calea 6 Vânătăori din municipiu.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 5 martie 2019

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Ineu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Feroneria Arad. Exercitiul a testat capacitatea de conducere, cooedonare si cooperare a fortelor din teren si modul de interventie a subunitatilor ISU Arad. Totodată s-a verificat și modul de acțiune a personalului operatorului economic până la sosirea forțelor specializate”.

Ce a presupus scenariul

„Scenariul a presupus un incendiu in interiorul fabricii, intervenția specializata CBRN, datorita prezentei substantelor periculoase, evacuarea victimelor, masuri de protectie, stingerea incendiului. Forțele participante au fost ISU ARAD, 3 autospeciale de stingere, 2 SMURD, 1 autospeciala de interventie si salvare la inaltime, 1 autospeciala CBRN, 1 autospeciala grupa operativa, 4 ofiteri si 20 subofiteri. IJJ Arad: 2 ofiteri si 8 subofiteri, Urgenta Prespitaliceasca Saj 1 ambulanta. Exerctiul a fost organizat de catre Serviciul de Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor din cadrul ISU ARAD”.

Exercițiul, care s-a încheiat cu bine, este necesar pentru că în cazuri reale, pompierii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad