Arad: Peste 3.400 de materiale pirotehnice și 50 decutii de petarde, confiscate de către polițiti înainte de Anul Nou. Mai multe persoane, cercetate penal

Peste 3.400 de materiale pirotehnice și 50 decutii de petarde au fost confiscate decătre polițiștii din Arad în perioada 29-31 decembrie, în cadrul campaniei „Foc de Artificii”, a anunțat, marți seara, Poliția Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „într-o piață din municipiul Arad, polițistii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 1.610 articole pirotehnice (artificii și petarde) fără a fi autorizat. Aceiași polițiști au depistat în flagrant pe raza localiății Șofronea, un bărbat din Sânmartin, în timp ce transporta cu o mașină963 articole pirotehice (baterii artificii) destinate comercializării, iar pe raza localității Șagu, a fost depistat un bărbat din Neudorf, în timp ce transporta cu o mașină 315 articole pirotehice (baterii artificii) destinate comercializării, fără a fi autorizați”.

„​De asemenea, pe raza localiății Pilu, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase împreună cu cei ai orașului Chișineu Criș au depistat un bărbat de 30 de ani, din Pilu, în timp ce oferea spre comercializare 240 petarde și 2 artificii fără drept. Într-o piață din municipiul Arad, polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 28 de ani, în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor 302 articole pirotehnice. ​Pe strada Gheorghe Popa de Teiuș, în trafic, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat un bărbat de 36 de ani din Arad, în timp ce transporta cu o mașină 36 de cutii de petarde de diferite mărci și 6 artificii, fără a deține acest drept. Ca urmare a cercetărilor efectuate, s-a stabilit că întreaga cantitate de articole pirotehnice ar fi urmat ca să fie comercializată într-o piață din municipiu. ​Polițiștii aceluiași birou au mai depistat pe strada Mucius Scaevola din municipiu, un bărbat de 59 de ani care oferea spre comercializare 14 cutii de petarde și 12 artificii, fără drept”, purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Toate persoanele implicate s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.