Arad: Peste 63 de milioane de lei de la Consiliul Județean Arad, pentru primăriile din județ, în ultimii 3 ani

Peste 63 demilioane de lei a alocat Consiliul Județean Arad, în ultimii 3 ani, primăriilor din județ pentru sprininirea mai multor proiecte. Banii au fost acordați în perioada 2016-2018.

Fondurile cu care Consiliul Județean ajută investițiile primăriilor din județ provin, în cea mai mare parte, din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale colectate la nivelul județului și parțial din TVA.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „ne-am concentrat pe sprijinirea comunităților mai mici, a celor cu bugete mai reduse. În măsura posibilităților noastră, contribuim anual, pentru a sprijini proiectele primăriilor din județul nostru. Dacă Guvernul nu ar fi tăiat din banii Consiliului Județean, contribuția noastră putea fi și mai consistentă pentru primării. Sprijinim proiecte importante pentru cetățeni, pe care unele primării nu ar putea să le realizeze fără noi”.

„Din anul 2016 am repartizat peste 63 de milioane de lei, adică aproximativ 14 milioane de euro, pentru unitățile administrativ teritoriale din județ. Cu atât mai importantă este contribuția noastră la proiectele primăriilor din județ, cu cât și acestea au suferit de pe urma politicii Guvernului. Se observă o scădere semnificativă în ultimul an, din cauza faptului că Guvernul a tăiat 11 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Sumele distribuite în ultimii trei ani sunt 22.483.000 lei (2016), 24.564.000 lei (2017) și 15.320.480 lei (2018).

Consiliul Județean a cofinanțat diverse lucrări edilitare, de la modernizări de străzi, drumuri comunale și amenajări de trotuare, la grădinițe, școli, cămine culturale sau sedii administrative, rețele de apă și canalizare, amenajări piețe și alte obiective.