Arad: Peste 7.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore doar prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din țară, cel de pe autostrada Nădlac-Arad

Noi grupuri de persoane vin în țară din vestul Europei, dupăce Ungaria deschide, pe parcursul nopții, culoar verde pentru cei care doresc să ajungă în România.

Mii de persoane au intrat în țară în ultimele ore doar prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad. Cei mai mulți sunt români, dar sunt și persoane de alte cetățenii, printre care din Republica Moldova și Bulgaria. Poliția de frontieră a luat măsuri speciale și lucrează la capacitate maximă, însă numărul de persoane este mare.

„Din data de 20 martie ora 8 până în data de 21 martie ora 8, prin P.T.F. Nadlac II au intrat în România cca 7.000 persoane cu 3.800 mijloace transport”, a declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip IOnuț Matei.

În aceeași perioadă, pe la Borș, în Bihor, au intrat în România cca 3.000 de persoane cu aproximativ 2.100 mijloace de transport.

Controalele realizate pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 au făcut ca timpul de control să crească de la 30 de secunde sau 1 minut la 5 sau chiar 10 minute pentru fiecare persoană. Și asta pentru că pe lângă controlul documentelor, oamenii completează chestionare medicale și sunt controlați de medici DSP.

În paralel, în România au intrat și sute de camioane de transport marfă.

Sâmbătă la ora 12, la intrarea în țară pe la Nădlac 2 se așteaptă, pentru traficul de călători, 60 de minute, iar la Nădlac 1, 30 de minute. Pentru camioanele mai mari de 7,5 tone, la intrarea în țară se așteaptă 180 de minute, la Nădlac 1 – 30 de minute, iar la Vărșand – 150 de minute. În celelalte puncte timpii sunt de 20 de minute.

Atenție însă, de câteva zile, Ungaria a închis frontierele pentru cetățenii străini… singurele excepții sunt convoaiele de români cărora li se permite să circule noaptea și transporturile de marfă, care deși se fac în condiții speciale, se desfășoară în continuare.