Arad: Petiție pentru poliție. Ce vor localnicii din centrul municipiului Arad

Arădenii au lansat o petiție online prin care cer înființarea unei secții de poliție pentru zona Boul Roșu-Biserica Sârbească din centrul Aradului, dupăce în această zonă s-au adunat tot mai multe persoane, în special oameni ai străzii veniți din alte județe, care consumă alcool sau droguri chiar pe stradă și agasează trecătorii.

În mesajul petiției se arată că măsura este necesară „având în vedere numărul mare de incidente și oameni speriați și nemulțumiți de situația actuală”.

„Petiția NU ARE LEGĂTURĂ CU POLITICA, totul e pur civic,pentru salvarea și igienizarea orașului invadat, din păcate, de cerșetori”, se mai arată în petiție.

Până luni la prânz, petiția strânsese aproape 100 de semnături.

Linkul cu textul petiției îl găsiți pe Facebook, pe contul Mihai Vârtaci, sau pe petitieonline.com(https://www.petitieonline.com/infiinarea_unei_secii_de_politie_in_boul_rosufbclid=IwAR02oxLk2vTH6F0rXHFDgtl7rtXzI_mefQM1GcSGtnJyhkd69kD8xHLW0xk) căutând după numele inițiative, adică „Înființarea unei secții de politie în Boul Roșu”.

Textul complet

Bună ziua tuturor! Vreau să anunț locuitorii din zona Boul Roșu-Biserica Sârbească și împrejurimi că se face o campanie de adunat semnături,pentru a înființa o secție de poliție în zonă,având în vedere numărul mare de incidente și oameni speriați și nemulțumiți de situația actuală. Este o acțiune civică inițiată de MihaiVartaci,la care așteptăm să se alăture cât mai multă lume. Nu garantează nimeni un succes imediat,dar măcar ne străduim să facem ceva,pentru oraș și pentru propria siguranță. Dacă doar așa putem aduce în atenția organelor de ordine situația,și așa îi putem convinge să își facă datoria,asta vom face! Și recomand cetățenilor din toate zonele invadate de cerșetori,boschetari,drogați,să facă la fel. Cu cât mai multe semnături,cu atât mai bine! Iar pasul următor,probabil,va fi să aducem televiziuni naționale să filmeze zona,să vadă toată țara,ce viață ducem aici.
Cei care doresc să semneze,scrieți în comentarii,și ne vom întâlni în weekend,în zonă. Precizez că NU e nevoie de datele personale,doar numele și adresa!
Vă mulțumesc anticipat celor care doriți să vă implicați! Vă mai spun că NU ARE LEGĂTURĂ CU POLITICA,totul e pur civic,pentru salvarea și igienizarea orașului nostru,invadat,din păcate de cerșetori!

Zona, certificată cu probleme

Și în statisticile Poliției Locale, zona Boul Roșu apare ca una în care se comercializează și consumă droguri aparent legale, pentru că se obțin din substanțe care sunt cumpărate legal din magazine.