Arad: Petiție pentru salvarea unei agenții CEC Bank din județul Arad. Ce spune conducerea băncii

Agenția CEC Bank din comuna Tauț, județul Arad, nu se desființează, așa cum credeau localnicii, a anunțat, miercuri, Prefectura Arad.

De altfel, 220 de locuitori ai comunei Tauț au semnat o petiție semnată pe care au trimis-o Prefecturii Arad, cetățenii cerând ajutorul Prefectului Județului Arad pentru menținerea, pe raza comunei, a Agenției CEC Bank Tauț, despre care au înțeles că se află în vizorul conducerii CEC Bank SA pentru a fi desființată.

Oamenii reclamau că agenția le este foarte utilă, în special pensionarilor din comună, cărora le-ar fi fost greu să se deplaseze în cea mai apropiată localitate unde funcționează o unitate bancară.

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, a solicitat conducerii CEC Bank SA găsirea unei soluții pentru menținerea în stare de funcționare a agenției din Tauț, luând în calcul argumentele cetățenilor cu privire la utilitatea acesteia.

În consecință, Instituția Prefectului – Județul Arad a fost informată oficial, în cursul zilei de astăzi, prin directorul Sucursalei Arad a SC CEC Bank SA, dl Ciprian Ioan Unc, că Agenția Tauț nu se desființează, precizând:

„Situația prezentată se datorează unor factori obiectivi, ce au determinat închiderea temporară a unității. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a asigura funcționarea agențiilor noastre conform programului stabilit, însă în anumite perioade, datorită unor situații conjuncturale, suntem nevoiți să adoptăm anumite măsuri.”

În anumite perioade, datorită unor situații conjuncturale, e nevoie ca să adoptăe anumite măsuri, mai spun cei de la CEC Bank.

Prefectul Aradului, Florentina Horgea, a anunțat, astfel că Agenția CEC Bank Tauț se va redeschide.

„Spre satisfacția locuitorilor comunei Tauț, Agenția CEC Bank Tauț se va redeschide. A fost bine că localnicii ne-au solicitat ajutorul și mă bucur că răspunsul oficialilor Băncii nu le anulează speranța de a se păstra agenția existentă pe raza localității lor”, a mai declarat prefectul Aradului, Florentina Horgea.

Sursa foto: Prefectura Arad