Arad: Principala secţie pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, supraaglomerată. Sunt cazuri cu câte doi copii într-un pat, iar mămicile dorm în pătuțuri cu copiii

Principala secţie pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cea în care sunt internaţi copiii de până la trei ani, este ocupată peste capacitate din cauza numărului mare de cazuri de afecţiuni respiratorii, în unele saloane existând câte doi copii într-un pat.

Secţia Clinică Pediatrie I are o capacitate de 33 de paturi, însă, miercuri, erau internaţi 39 de copii și 29 de mămici. Dată fiind situaţia, personalul medical a pus la dispoziţie şi paturile existente pentru părinţi, în număr de 5, așa că mămicile dorm cu micuții în pătuțuri cu copiii sau stau pe scaune.

intrenarea copiilor cu afectiuni respiratorii, practic nu mai exista paturi disponibile pe sugarii cu alte afectiuni.

De asemenea, la Secţia Boli Infecţioase Adulţi, aproape toate paturile sunt ocupate, respectiv 30 din 35, în condiţiile în care jumătate dintre pacienţii internaţi au afecţiuni respiratorii.

Medicii se asteapta ca numarul internarilor se creasca.Ei ii sfatuiesc pe parinti sa evite locurile aglomerate si sa se prezinte la medic la primele simptome de boala.

Conform Direcției de Sănătate Publică Arad, ultimele 7 zile s-au înregistrat 1.197 cazuri si 70 internari, comparativ cu 765 cazuri si 31 internari, in 2018. În ceea ce privește pueumoniile, în această săptămână au existat 341 de cazuri cu 55 pacienti internati, comparativ cu 227 cazuri cu 31 pacienti internati, în 2018.

Având în vedere numărul mare de persoane afectate de viroze, conducerea spitalul județean Arad a decis să reducă programul vizitelor. Astfel, în zilele lucrătoare, în majoritatea secţiilor unităţii, programul a fost redus de la 5 la 2 ore, iar, în weekend, programul a fost redus de la 10 la 2 ore, respectiv între 15,00 şi 17,00. În cazul Secţiei Infecţioase Adulţi, unde sunt internaţi şi bolnavii cu viroze sau gripe, programul a fost redus la doar o oră pe zi.