Arad: Plaja Ghioroc, promovată ca „Litoralul Vestului”, a făcut „valuri” la Târgul Național de Turism al României. Cum au impresionat arădenii

Plaja Ghioroc, promovată ca „Litoralul Vestului”, a făcut „valuri” la Târgul Național de Turism al României.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Atmosfera petrecerilor de pe plaja lacului Ghioroc din cadrul Ghioroc „summer fest” a fost recreată, în week-end, la Târgul Național de Turism al României. Consiliul Județean Arad a invitat primăria Ghioroc, ca împreună cu Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu, să prezinte în Capitală atmosfera explozivă a petrecerilor studențești de pe litoralul vestului. Standul Aradului a fost amenajat ca plaja lacului Ghiroc, cu nisip, palmieri, un pupitru pentru DJ și spectacole de muzica electronică.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „Consiliul Județean Arad prezintă astfel, în premieră, la București, la un asemenea nivel de spectaculozitate și profesionalism, cea mai nouă destinație turistică din vestul României, lacul Ghioroc!”

„CJA a investit în ultimii ani în dezvoltarea Ghiorocului ca stațiune de interes local. Am fost foarte criticat de unii consilieri județeni care nu au înțeles și nu înțeleg nici acum cât este de important să mizezi pe dezvoltarea investițiilor turistice. S-a confirm că am avut dreptate, iar astăzi, după ce am refăcut infrastructura de acces, s-a amenajat plaja, am creat spații de cazare și avem o colaborare foarte bună cu primarul Corneliu Popi-Morodan și cu echipa sa administrativă. Comuna Ghiroc este o destinație turistică a tinerilor din tot vestul României. Apreciez în mod special prezența Ligii Studenților Universității Aurel Vlaicu alături de noi în standul de la Târgul Național de Turism de la București. Așa cum la Ghioroc fac o treabă foarte bună, au confirmat și în Capitală că Aradul știe să atragă atenția asupra sa și poate fi o destinație de calitate pentru petrecerea timpului liber”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

La rândul său, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat că „pentru noi este o mare oportunitate să răspundem invitației Consiliului Județean Arad și să ne prezentăm la Târgul Național de Turism de la București. Este cel mai mare eveniment de acest gen din România și îi mulțumesc președintelui Iustin Cionca pentru că a adus Ghioroc-ul în Capitală. Ne străduim în continuare să dezvoltăm în jurul lacului o destinație turistică atractivă, tinerească, profitând și de colaborarea cu Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu”.

Standul județului Arad a fost apreciat de vizitatori ca fiind unul dintre cele mai inedite și atractive de la această ediție a Târgului Național de Turism de la București.

Partener al Consiliului Județean Arad în organizarea acestui eveniment este Centrul Cultural Județean Arad.

Investițiile: cca 5 milioane de lei

Investiţiile din ultimii ani făcute decătre autoritățile locale se apropie de cinci milioane de lei, banii fiind alocaţi atât de la bugetul local al comuna Ghioroc, cât şi de la Consiliul Judeţean. A fost realizat un camping cu 14 apartamente de închiriat, care a fost finalizat anul trecut, dar deja a început construirea altor cinci căsuţe, cu zece apartamente şi 20 de locuri de cazare.

Lacul are peste 10 ha, plaja plină cu palmieri

Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, însă în zona plajei sunt instalate balize de delimitare a locului în care scăldatul este posibil fără risc de înec.

Plaja este amenajată cu nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii şi un camping. Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

În sezonul estival trecut, peste 100.000 de vizitatori au fost pe „Litoralul Vestului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.