Arad: Podul Decebal din Arad, construit în urmă cu 45 de ani, va fi reablitat cu peste 6,8 milioane de lei

BenQ Corporation

Unul dintre podurile de peste Mureș din municipiul Arad, care este în stare avansată de degradare, va fi reabilitat cu circa 7 milioane de lei.

Podul Decebal, construit în urmă cu 45 de ani și face legătura peste râul Mureș între centrul orașului și patru cartiere, dar asigură și accesul spre Ștradul ”Neptun” sau Cetatea Aradului.
Podul se află în stare avansată de degradare din cauza traficului intens, care ajunge la 20.000 de vehicule pe zi. De altfel, în ultimii trei ani, asfaltul s-a fisurat de mai multe ori atât pe partea carosabilă cât și pe trotuar, formându-se gropi prin care se vedea apa Mureșului, însă de fiecare dată au fost efectuate reparații provizorii.
Primăria Arad a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind licitația, care va avea loc pe data de 18 ianuarie, ora 15,00.
Dacă nu vor exista contestații, lucrările ar putea începe în primăvară, însă cel mai probabil, cunoscând procedura din România, șantierul va fi deschis cel mai târziu în cursul verii din acest an.
Podul Decebal a fost inaugurat în urmă cu 45 de ani, având o lungime de 191 metri și o lățime de 11,7 metri. După efectuarea reparațiilor capitale, durata de exploatare va crește cu peste 25 de ani, susțin reprezentanții Primăriei, iar poluarea fonică va fi mai redusă.