Arad: Poetul Vasile Leac se prezintă, vineri, la Biblioteca Județeană A.D.Xenopol din Arad

Poetul Vasile Leac se prezintă vineri, 08 februarie, la Biblioteca Județenă din Arad.

Va fi o discuție liberă în care autorul va vorbi despre propria operă și va răspunde la întrebările publicului.

 

Vasile Leac trăiește și lucrează în Arad și București. A publicat mai multe cărţi de poezie: Seymour: Sonată pentru cornet de hârtie, Ed. Vinea (2005, 2006, 2013); Dicționar de vise, Ed. Cartea Românească, 2006; Lucian – un experiment – CDPL, 2009; Toți sunt îngrijorați, Ed. TracusArte – colecția NEO – 2010, 2015; Unchiul este încântat, Ed. Charmides, 2013.

Vasile Leac este membru fondator al grupării literare Celebrul animal şi al revistei Ca şi Cum. În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează la Timișoara MOI; co-autor al evenimentelor „așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire“.

Participă în cadrul platformei Spații în așteptare – 2013 cu proiectul „Cuptorul din fabrica de zahăr“. Curator al evenimentului W.A.D. Arad, 2014.De asemenea,Vasile Leac are și câteva filme documentare realizate: în 2014 – The Village Drones (l); 2015 – The Village Drones (ll); 2016 – Trasee descriptive cu intrus.

Manifestarea de vineri este continuare a seriei de întâlniri autor-public, organizată de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finalizat în 2018. Continuarea proiectului este susținută de către Consiliul Județean Arad. De altfel, Vasile Leac este prezent pe aplicația web de ebook-uri, realizată în cadrul proiectului, cu două volume de poezie în limba română („Lucian”) și engleză („everybody worries”) care pot fi citite gratuit.

Întâlnirea cu Vasile Leac are loc vineri în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, cu începere de la ora 15.00.