Arad: Polițist din Arad, arestat preventiv după ce, încercând să impresioneze instanța, a făcut un denunț care i-a dus pe anchetatori chiar la el

Un polițist din Arad s-a ales cu un nou dosar penal pentru arme, încercând să impresioneze anchetatorii pentru a-i reduce o pedeapsă primită deja într-un dosar de trafic cu țigări de contrandă. A făcut un denunț prin care s-a autodenunțat. Agentul a fost, din nou, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițistul Sergiu Mârza a fost arestat preventiv după ce făcând un denunț cu care spera să-și reducă o pedeapsă primită deja pentru contrabandă, i-a dus pe anchetatori tot la el.

Mai exact, polițistul a făcut un denunț în care a spus că o persoană deține o armă cu seria ștearsă. Ancheta a arătat că arma ar fi fost cumpărată de la un bărbat care a cumpărat-o chiar de la polițistul denunțător. Așa că acesta a intrat din nou în atenția procurorilor dincadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, care i-au întocmit un nou dosar penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și ștergerea marcajelor de pe o armă. La cerea procurorilor, Judecătoria Arad a dispus arestarea preventivă a polițiștului pentru 30 de zile.

Conform unor informații, prin denunțul făcut, polițistul ar fi încercat, ca la apel, să obțină o reducere a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat în primă instanță pentru contrabandă cu țigări, un dosar care a pornit de la un alt polițist, vizat și el de cercetări pentru contrabandă.

Procesul la Curtea de Apel are loc pe data de 28 mai.

Conform procedurilor, polițistul este pus la dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Arad.