Arad: Pompierii din Arad au intervenit pentru a preveni explozia unei mașini din care ieşea, cu presiune, gaz din rezervorul GPL avariat

Pompierii dinArad arădeni au intervenit, luni după masă, pentru a preveni explozia unei mașini din care ieşea cu presiune gaz din rezervorul GPL avariat. Incidentul a avut loc loc chiar lângă blocuri de locuinţe, însă nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, la locul incidentului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere, iar la faţa locului a fost găsit un autoturism din care existau scurgeri de GPL, sub formă de jet sub presiune, sub partea din spate a vehiculului. S-a acţionat cu jet de apă pe instalaţie şi jet tip perdea de apă până în momentul când s-a epuizat tot gazul din rezervor.

„Intervenţia a avut rolul de a preveni o explozie, care putea fi provocată de orice sursă de aprindere, inclusiv scântei sau conducte supraîncălzite”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Intervenţia s-a încheiat fără incidente.

Sursa foto: arhivă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad