Arad: Pompierii din Arad, puși pe drum degeaba de un apel fals la 112, în vreme ce viața cuiva putea depinde de prezența salvatorilor

Salvatorii din Arad au fost puși, marți, pe drum degeaba de o persoană care a sunat la 112 și a anunțat că există o persoană spânzurată de podul de la ștrand. 2 echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și 2 echipaje din cadrul Poliției au cercetat toată zona, dar nu au identificat nicio victimă. Autoritățile l-au resunat de mai multe ori pe apelant, dar acesta avea telefonul închis.

Pompierii revin cu atenționarea populației că apelul la 112 să se facă doar în cazuri reale.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „un apel la 112 a anuntat ca exista o persoana spanzurata de podul de la strand. 2 echipaje Isu Arad si doua echipaje IPJ Arad au cercetat toata zona dar nu au identificat nici o victima. Apelantul a fost resunat de mai multe ori din dispecerat dar are telefonul inchis. Facem un apel la populatie sa nu apeleze serviciul 112 daca nu au o situatie de urgență”.

„Pentru acest apel au fost dislocate un echiapj descarcerare si unul SMURD de care in acest timp putea sa aiba nevoie reala o altă persoană”, a mai declarat Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Polițiștii caută persoana care a efectuat apelul fals. Cel mai probabil aceasta va fi amendată.