Arad: Postul medical avansat, din cadrul ISU Arad, montat în curtea Spitalului Județean pentru trierea eventulelor persoane cu noul coronavirus

Postul medical avansat dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a fost operaționalizat, sâmbătă, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ca parte a măsurilor preventive de împiedicare a răspândirii noului coronavirus COVID-19.

Postul medical este format din mai multe corturi speciale.

Conform Prefecturii Arad, acesta va fi folosit pentru tirajul epidemiologic a eventualilor suspecți, dacă situatia o va impune. Măsura este luată pentru ca suspecții de coronavirus să nu intre în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), unde ar putea îmbolnăvi alți pacienți.

Corturile au sistem de încălzire care poate fi suplimentat în caz de nevoie.
„În fiecare cort am montat paturi și perfuzoare. Monitoarele și cealaltă aparatură medicală se montează la solicitarea UPU, în funcție de necesitățile medicale. Tot în caz de nevoie ISU Arad asigură alimentarea cu energie electrică. Capacitatea corturilor este dată tot de dinamica operativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19. În județ au existat 7 cazuri confirmate, toate la persoane din alte județe, care, fiind venite din Italia, se aflau în centrele de carantină în Arad. Toți pacienții au fost transferați la spitalele regionale din apropierea județelor de domiciliu.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad