Arad: 8 cetățeni din India, descoperiți ascunși într-un TIR, când încercau să iasă ilegal din România, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

8 cetățenidin India, cu vârste cuprinse între 18 și 42 ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR care transporta piese metalice din România în Germania.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul camionului se afla un cetățean român de 39 de ani.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, opt persoane.

Cei opt bărbaţi din India au intrat în România în baza paşapoartelor personale şi a unor vize valabile şi intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român, pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.