Arad: Pregătirile pentru EUROVISION, în linie dreaptă. Cum arată sala în care are loc concursul

Pregătirile pentru semifinala EUROVISION, care are loc la Arad, sunt pe ultima sută de metri. Concurenții și membrii juriului ajung vineri în Arad.

Scena a fost deja amenajată la sala polivalentă, iar Televiziunea Română face de câteva zile probele tehnice pentru ca totul să se desfășoare perfect.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, care a verificat pregătirile de la Sala Sporturilor, „da, să spunem așa, din punct de vedere tehnic pregătirile sunt pe ultima sută de metri, respectiv pregătirea Sălii Sporturilor pentru un astfel de eveniment, ea fiind o sală de sport, dar cea mai încăpătoare și mai potrivită pentru așa ceva”.

„Eu aș dori doar să precizez că intrarea la acest eveniment nu se face pe baza de bilete, ci este gratuită, dar pe bază de invitații, pentru a avea sub control numărul celor care au loc, pentru că sala are o anumită capacitate”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Conform Centrului Municipal de Cultură Arad, au fost emise cca 1.200 de invitații, dar acestea s-au epuizat.

Accesul în sală până la ora 20.15

Duminică, accesul în sală se face până la ora 20.15, iar apoi ușile se închid pentru că urmează efectuarea legăturilor în direct pentru transmiterea pe canalele TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, dar și pe platforma online TVR Plus unde showul poate fi văzut cu începere de la ora 21.00.

Aurelian Temișan și Ilinca Avram, gazdele competiției

Aurelian Temișan și Ilinca Avram sunt gazdele semifinalei Eurovision România, care are loc duminică, 10 februarie, la Arad.

Cunoscutul artist şi vedeta TVR vor repeta experienţa de la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară.

Semifinala la Arad, finala la București

Prima semifinală a avut loc la Iași, pe data de 27 ianuarie, iar duminică, 10 februarie, are loc cea de-a2a semifinală, după care urmează finala națională, care va fi organizată pe data de 17 februarie, la București.

Sloganul ediției din acest este „Împlineşte visul!”, iar spectacolele sunt transmise în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional, TVR HD și platforma TVR Plus, cu începere de la ora 21.00.

Cele mai bune performanțe ale României la EUROVISION

Cele mai bune performanţe ale României la EUROVISION au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

EUROVISION 2019, la Tel Aviv, în Israel

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, s-au înscris 42 de ţări. În acest an, EUROVISION are loc la Tel Aviv, în Israel, în perioada 14 -18 mai.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook