Arad: Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, mesaj pentru cetățenii din Republica Moldova: mergeți la vot (…) U.E. este singura cale de urmat pentru Republica Moldova, aceste alegeri pot marca o ruptură definitivă cu trecutul”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a transmis un mesaj către cetățenii din Republica Moldova, unde duminică, au loc alegeri parlamentare, în care afirmă că „singura cale corectă pentru românii de peste Prut este calea europeană”.

„Doresc să transmit locuitorilor raioanelor Ungheni și Ialoveni, cu care suntem înfrățiți, un îndemn de a participa la votul de la sfârșitul acestei săptămâni. Județul Arad este înfrățit cu cele două raioane și își dorește să susțină logistic și prin orice alte mijloace pregătirea lor în vederea aderării la Uniunea Europeană pentru că Uniunea Europeană este singura cale de urmat pentru Republica Moldova! Aceste alegeri pot marca o ruptură definitivă cu trecutul si un angajament ferm al cetățenilor moldoveni, al românilor de peste Prut, față de principiile europene, față de un viitor într-un stat modern, democratic, dezvoltat. (…) Aradul s-a dezvoltat pe fonduri europene și este astăzi un exemplu în România a ceea ce înseamnă valorificarea corectă a aderării la UE. Îmi doresc ca partenerii noștri din Republica Moldova și cetățenii moldoveni să se inspire din acest exemplu, să înțeleagă că este important să participe la vot. Consiliul Județean Arad s-a oferit să asigure pregătirea funcționarilor din Ungheni și Ialoveni  care se vor specializa în scrierea de proiecte pentru finanțarea europeană, să contribuim astfel, în felul nostru, la dezvoltarea celor două raioane cu care suntem înfrățiți”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Județul Arad s-a înfrățit cu cele 2 raioane din Republica Moldova în cursul anului trecut.