Arad: Președintele Societății Scriitorilor din Slovacia, poetul și prozatorul Miroslav Bielik, la Arad. Se are în vedere un acord cu Uniunea Scriitorilor din România

Președintele Societății Scriitorilor din Slovacia, poetul și prozatorul Miroslav Bielik, se află, vineri și sâmbătă, în județul Arad pentru a se întâlni cu scriitorii din România, cu care ar putea semna un acord de cooperare. Prima parte a întâlnirii a avut loc vineri după masă în orașul Nădlac, din județul Arad, unde există cea mai mare comunitate de slovaci din România.

Din degelația slovacă mai fac parte poetul și traducătorul Miroslav Demak și poetul și criticul literar Jan Tazberik.

Conform scriitoarei Anoca Maria Dagmar, membru în consiliul de conducere a Uniunii Scriitorilor din România, „pe lângă întâlnirile oficiale, oaspeții din Slovacia participă vineri la o sesiune de citire de poeme slovace cu traducere în limba română, care are loc la Biblioteca din orașul Nădlac”.

Manifestările ajung sâmbătă, în municipiul Arad, unde scriitorii din Slovacia vor fi primiți de scriitorii români dincadrul Uniunii Scriitorilor din România – filiala Arad, în cadrul unui eveniment care cuprinde lecturi publice, sesiune de întrebări și răspunsuri și acordare de autografe. Manifestarea din municipiul Arad are loc în sala Regele Ferdinand din cadrul Primăriei Municipiului Arad cu începere de la ora 11.