Arad: Copaci rupți, fire de curent căzute pe șosele sau stâlpi care stau să cadă, din cauza vântului puternic, vineri seara în Arad. Pompierii intervin în mai multe zone

Codul galben de vânt puternic a creat mai multe probleme în județul Arad.

Conform unui bilanț prezentat vineri seară decătre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, în județ au avut loc mai multe intervenții.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „de la ora 16, de la întrarea în vigoare a codului galben, până la această oră s-a înregistrat mai multe apeluri la 112 prin care se anunța. S-a anunțat pom (nuc) rupt, căzut pe stradă, crengile sunt pe firele de curent, în Arad pe Str. Nicolae Dărăban.
S-a anunțat Serviciul Edilitar din cadrul Primăriei Arad și ENEL. Stâlp de lemn care stă să cadă pe șosea în Sat Cintei, comuna Zărand. A fost anuntat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zărand, care se va deplasa la fața locului. Fir de curent electric căzut pe stradă, in localitatea Turnu, str. nr.6. A fost anunțat ENEL”,

„Copac căzut pe șosea în Sintea Mare, intervine Garda de Intervenție Chișineu Criș. Stâlpi înclinați cu risc de cădere pe șosea în municipiul Arad, pe Calea Bodrogului, intervine Detașamentul Arad. Stâlp de iluminat înclinat și în pericol să cadă în râul Mureș de pe podul Traian. Intervenție pe str. Fratii Neuman, copac căzut pe gard. Tablă desprinsă de pe acoperiș, bloc pe Str. Vaslui, municipiul Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Un cod galben de vânt puternic este în vigoare până sâmbătă (23 februarie) la ora 16, în București și 36 de județe din România, printre care tot vestul țării.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, arhivă