Arad: Președintele UNPR, Gabriel Oprea, despre alianțe: „putem guverna cu oricine”.  Alianța cu PSD: „nici nu-i confirmată, nici nu-i infirmată”

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a lăsat să se înțeleagă, joi, la Arad, că partidul pe care îl conduce este deschis oricăror alianțe după alegerile parlamentare din 2020, pentru că UNPR „poate guverna cu oricine”.

Conform președintelui UNPR, Gabriel Oprea, „vrem să ajungem de fapt unde am fost, că am fost acolo, fie că la unii le place sau nu. Am avut peste10 la sută, vrem să ajungem la fel pentru alegerile locale și alegerile generale, să intrăm înapoi în Parlamentul României, ultima oară am avut 65 de parlamentari. Mă întrebați la anul, păi nu știm, noi vrem să luăm 10 la sută. Se fac alianțe, la orice Guvern. Nu vă pot răspunde acum. (redactor: Sunteți deschis către orice alianță, cu oricare din partidele care vor câștiga?) Păi dacă vrem să facem politică și vom obține, ce spunem, 10 la sută cât am avut, încep să se discute alianțe. Noi v-am spus că am guvernat și într-o guvernare de dreapta, într-o conjunctură economică grea pentru țară, și am avut și o guvernare de centru-stânga, deci putem guverna cu oricine”.

„Și vă mai spun un lucru, și vă rog ca să verificați: orice se poate spune despre noi, fie că supărăm pe unii sau pe alții, dar niciodată nu am trădat pe nimeni, am fost oameni serioși și de cuvânt, asta am făcut și asta facem în continuu, nu ne schibăm, poate devenim puțin mai înțelepți”, a mai declarat președintele UNPR, Gabriel Oprea.

În acest moment, relația cu PSD este însă cam neclară

„Noi am avut de pe timpul lui Ponta, „Alianța de stânga”. Până în anul 2020 e valabilă. Acum, vă spun sincer, nici nu-i confirmată, nici nu-i infirmată. Noi am luat hotărârea ca să mergem singuri în alegeri și mergem la toate alegerile singuri”, a mai declarat președintele UNPR, Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu au fost, joi, la Arad, pentru a numi noua conducere interimară a UNPR Arad și pentru a discuta pregătirea alegerilor europarlamentare, Gabriel Oprea declarând că speră ca UNPR să obțină un rezultat de 10 la sută.