Arad: Primăria Arad caută zeci de arădeni care și-au aruncat în locuri interzise deșeurile din demolările garajelor. Oamenii riscă amenzi de până la 750 lei

Arădenii care își demolează garajele sunt atenționați decătre primărie că deșeurile rezultate din construcții și demolări trebuie duse la depozitul conform din municipiu și că este strict interzis ca aceste deșeuri să fie aruncate la întâmplare prin municipiu. În aceste zile, municipalitatea încearcă să indentifice zeci de proprietari care au aruncat deșeuri în locuri interzise. Dacă nu le vor lua de acolo, riscă amenzi de până la 750 lei.

Municipalitatea atrage atenția că în momentul în care sunt somaţi să demoleze garajele provizorii, arădenii au obligaţia de a elibera terenul şi de a-l aduce la starea iniţială în termen de 15 zile.

Proprietarii garajelor trebuie să se asigure că cei care execută demolarea respectă întru totul normele privind transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în urma dezafectării construcţiilor provizorii. Poliția Locală Arad avertizează că este interzisă abandonarea și depozitarea deșeurilor din construcții și demolări pe domeniul public sau privat al autorității
administrației publice locale. Arădenii, persoane fizice, care nu respectă regulile în ceea ce privește deșeurile din construcții sunt pasibili de amenzi care pot ajunge la 750 lei.

Este şi cazul unor cetăţeni din cartierul Micălaca, unde zilele acestea este în derulare, aproape de finalizare, demolarea a 40 de garaje (15 garaje în zona 700 şi 25 pe strada Săvârşin). Sesizaţi de operatorul de salubritate menajeră, agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au descoperit faptul că o cantitate impresionantă de deşeu rezultat în urma demolării garajelor a fost depozitat în proximitatea platformelor gospodăreşti.

Proprietarii garajelor dezafectate vor fi identificaţi şi li se vor solicita documente care să ateste faptul că au respectat normele legale de depozitare a deşeurilor rezultate în urma demolării. Cei care nu pot face dovada faptului că deşeurile au ajuns la depozitul conform din municipiu vor primi pentru început un avertisment şi un termen de remediere a situaţiei.

În cazul în care nu se conformează vor fi sancţionaţi.

În Arad are loc o amplă campanie de demolare a garajelor construite între blocuri. Totul se întâmplă în cadrul programului de regenerale urbană, în cadrul căruia, printre altele, se amenajează noi locuri de parcare și parcări supraetajate.