Arad: Primăria ridică maşinile fără stăpân care sunt abandonate pe domeniul public sau privat al statului. Unde s-au ridicat primele maşini

Primăria Municipiului Arad a (re)început, vineri, ca să ridice maşinile fără stăpân care sunt abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau al municipiului Arad.

Primele autovehicule au fost ridicate în cursul după-amiezii de vineri, 7 septembrie 2018. Este vorba despre un autoturism marca Citroen de culoare gri, care a fost ridicat de pe strada Zsigmond Moricz, iar cel de-al doilea vehicul, o Dacia 1300, galbenă, fusese abandonat de stăpân pe strada Petru Rareş din municipiu.

Maşinile au fost transportate la Depozitul Primăriei Municipiului Arad de pe strada Dosoftei F.N., de unde pot fi recuperate ulterior numai de către proprietarii de drept.

Conform directorului Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, Florian Barna, campania de evacuare a maşinilor abandonate şi fără stăpân va continua şi zilele următoare.

Autorităţile spun că prin această campanie urmăresc eliberarea locurilor de parcare din oraş ocupate de maşinile care, pe lângă aspectul inestetic pe care îl prezintă, constituie, ca urmare a degradării lor, adevărate pericole pentru copii. Mai mult, unele dintre ele au devenit adevărate focare de infecţie.

Şeful Poliţiei Locale Arad face apel către toţi cei aflaţi în această situaţie, să îşi ridice maşinile de pe domeniul public.

În cazul în care nu sunt revendicate de proprietarii de drept, aceste autoturisme vor fi valorificate conform legii.