Arad: Primarul din Socodor din Arad a decis să cumpere tablete pentru toţi copiii care învaţă în comună

Primarul comunei arădene Socodor, Ioan Jura, a decis să cumpere tablete pentru toţi cei 270 de copii de grădiniţă, şcoală primară şi gimnazială care învaţă în comună, alocând în medie 500 de lei pentru un dispozitiv inteligent.

Conform primarului Ioan Jura, licitaţia este deja lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), alocând de la bugetul local suma de 135.000 de lei pentru cumpărarea a 270 de tablete care să fie folosite de copii pentru învăţarea online.

„Am decis să cumpărăm tablete pentru toţii copiii de la şcoala din comună. Este vorba de preşcolari şi elevi ai claselor I – VIII de la Şcoala Gimnazială ‘Iustin Marşieu’. Inspectoratul Şcolar ne-a trimis o solicitare pentru a ajuta 152 de copii care nu au dispozitivele necesare pentru lecţiile online, dar am considerat că nu ar fi corect faţă de ceilalţi. Vă daţi seama, am fi făcut mai mult rău decât bine, unii s-ar fi simţit neîndreptăţiţi. Mai bine un efort financiar mai mare, dar toţi să fie trataţi egal. De altfel, noi am decis să acordăm tablete înainte ca Inspectoratul Şcolar să ne ceară acest lucru, de aceea suntem şi printre primele primării care au deja anunţul urcat pe SEAP”, a mai declarat primarul Ioan Jura.

Edilul a precizat că pentru 70 de tablete vor exista şi abonamente la internet, care vor fi alocate copiilor care nu au acces la un astfel de serviciu.

Pe de altă parte, primarul Municipiului Arad a anunțat, miercuri, că a alocat peste 80.000 de euro pentru a cumpăra tablete cu abonamente de internet pentru 856 de copii, la preţul mediu de aproximativ 450 de lei bucata.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a anunţat, luni, că 5.745 de elevi din judeţul Arad, reprezentând 9,4% dintre aceştia, nu au dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane performante, pentru a putea participa la cursuri online. Instituţia a recomandat primăriilor să găsească soluţii pentru aceşti copii.