Arad: Primarul Gheorghe Falcă: „ați văzut, când intri în competiție cu cei de la PSD, foarte ușor adevărul iese la suprafață (…) am semnat de 3 ori protocolul pentru complexul de polo, însă pe dânșii îi interesa vizita la bazin”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a reacționat, joi, la acuzele vicepremierului Daniel Suciu, care a decarat, tot joi, că ediul ar fi tergiversat semnarea protocolului de predare-primire a complexului de polo din municipiul Arad.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „ați văzut că atunci când intri în competiție cu cei de la PSD, foarte ușor adevărul iese la suprafață. Ministrul Dezvoltării a prezentat protocolul care a fost semnat de dânsul și care era semnat de primărie. Așa cum v-am informat, în 5 decembrie 2018 noi am semnat primii protocolul și l-am trimis la București. Și nu l-au semnat dânșii. Și-au schimbat oamenii la minister, le-am trimis în 29 ianuarie 2019 al doilea protocol. Și din nou nu l-au semnat. Și am trimis în 8 februarie al treilea protocol și așa cum vedeți, abia în luna martie, la o lună de zile, a trebuit să așteptăm vizita ministrului ca să ofere acest protocol. A trebuit să stăm 3 luni de zile pentru semnarea unui protocol pentru că pe dânșii îi interesa vizita la bazin și nu accesul cetățenilor. De aceea, mă bucur că efectiv, prin faptul că dânsul a depus protocolul, s-a confirmat că trei luni de zile acest protocol a stat la Ministerul Dezvoltării”.

Și predat, complexul polo rămâne tot închis. Cum se poate deschide

Și chiar dacă a fost predat, bazinul rămâne tot închis. Municipalitatea trebuie să adopte în Consiliul Local o serie de chestiuni administrative.

„Este regretabil că un ministru care are și zona de administrație în subordine nu cunoaște legislația. Noi trebuie să intrăm cu acest protocol în ședință de Consiliul Local, să treacă în domeniul public de interes local, apoi ai voie să angajezi personal, lucru care durează foarte mult. Sau ai voie să transmiți în administrare acest bazin către o societate aparținând municipalității. Între timp, trebuie să existe un regulament de funcționare pe care noi l-am realizat, dar care trebuie să stea la transparență 30 de zile și apoi să putem da drumul la cetățeni pentru a a vea acces la această investiție”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În timp ce primarul Gheorghe Falcă estimează că vor mai trece câteva luni până când complexul sportiv să poată fi folosit, vicepriministrul Daniel Suciu a spus că speră că „în cel mult o lună” baza sportivă va putea fi folosită de sportivii arădeni.

Noul complex de polo din Arad a fost predat, joi, de către vicepriministul Daniel Suciu către municipalitate, în absența primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, fapt remarcat și de vicepriministrul Daniel Suciu.

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 23.140.051 de lei, din care 30% (6,7 milioane de lei) a reprezentat contribuția municipalității arădene, care în plus a pus la dispoziție terenul și a realizat toate utilitățile, iar diferența e bani de la Guvern.

Complexul din Subcetate are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lățime și o adâncime de 2,3 metri și unul mai mic, cu scop didactic și de agrement, care are 25 de metri lungime și 12,5 metri lățime.

Baza Sportivă realizată în Cartierul Subcetate mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare și cabine de duș.

Baza va fi administrată de S.C. Recons S.A, societate din subordinea Consiliului Local Arad care mai administrează și patinoarul municipal și ștrandul “Neptun”.

Arad: Noul complex de polo din Arad, predat, joi, de către vicepremierul Daniel Suciu, în absența primarului Gheorghe Falcă, fapt remarcat și de vicepremier