Arad: Primele amenajări în parcul dedicat memoriei cunoscutului aplinist Török Zsolt 

Mai multe noutăți au fost realizate în Parcul Török Zsolt, care se află în spatele muzeului din centrul Aradului, a anunțat Primăria.

Surprizele sunt pentru amatorii de skateboard, dar și pentru cei care iubesc cățăratul, sportul în care Zsolt a obținut rezultate apreciate la nivel mondial.

În parc au fost amplasate o rampă de skateboard tip cutie prevăzută cu balustradă, o rampă de skateboard tip val dublu, o rampă tip şină metalică, o rampă tip treaptă dublă și o rampă tip bordură.

Cu aceeași ocazie Primăria Municipiului Arad a montat și un panou de cățărat, în locul fostei piramide.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 135.000 de lei. Urmează ca zona destinată skaterilor să fie îngrădită, iar cele două tobogane existente în proximitatea acesteia să fie relocate.

„Răspundem în acest fel numeroaselor solicitări venite din partea tinerilor care își doresc în oraș o zonă dedicată sporturilor extreme. Evident că acesta este doar începutul, unul timid, ar spune unii. Avem însă în vedere amenajarea și a altor zone pentru practicanții de skateboard. Sper ca elementele montate în Parcul Zsolt Török să fie pe placul tinerilor și să le folosească cu plăcere”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc.

Török Zsolt a murit pe data de 14 august 2019 în timp ce se antrena

 

Török Zsolt a murit pe data de 14 august 2019, în Munții Făgăraș, dupăce a căzut în apropierea Vârfului Negoiu în timp ce urca singur Creasta Fierăstrăului. Se antrena pentru următoarea expediție pe care o plănuia în Caucaz împreună cu Vlad Căpușan, despre care Zsolt spunea mereu că faceau o echipă foarte bună. Corpul lui Török Zsolt a fost găsit pe data de 17 august. Ulterior a fost decorat decătre președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ceea ce a permis ca înmormântarea să se desfășoare cu onoruri militare. Török Zsolt avea 45 de ani.

Primăria Arad a decis în toamna anului trecut că parcul Török Zsolt va încuraja mișcarea, escalada și lectura în rândul tinerilor, domenii pe care Zsolt pe susținea mereu.