Arad: Primele rezultate la „Maratonul vitezei”, pe drumurile din Arad

98 de amenzi, în valoare totală de 26.440 lei, au aplicat polițiștii din Arad, în doar câteva ore, ale acțiunii „Speed Marathon”, care a aut loc sub egida T.I.S.P.O.L. la niveul Uniunii Europene.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, cele mai multe amezi, 37, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

21 de șoferi au fost amendați pentru lipsa centurii de siguranță, 2 pentru utilizarea telefonului mobil, iar 33 pentru alte abateri. De asemnea, au fost sancționați și 4 bicicliști.

Au fost 7 reținute permise de conducere, din care 1 pentru viteză, 4 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului și 2 pentru neacordare prioritate pietoni.

„O tânără de 25 ani din Arad a condus un autoturism pe Bd. Nicolae Titulescu cu viteza de 103 km/h, fiindu-i reținut permisul de conducere pt 90 zile. De asemenea, a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.305 lei. Un bărbat de 66 ani din jud. Bihor a condus un autoturism pe Bd N.Titulescu cu viteza de 82 km/h. De asemenea nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 zile. De asemenea, a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 1.450 lei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

POlițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad