Arad: Primul pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a vindecat de COVID-19

Primul pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a vindecat de COVID-19. Bărbatul de 61 de ani a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți și transferat pe Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște.

Medicul coordonator Compartimentul ATI COVID-19, dr. Mihaela Albu Gulyas, a declarat că pacientul a fost transferat pe Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I, unde va mai rămâne câteva zile, sub observație medicală.

În momentul de față, pacientul necesită oxigeno-terapie intermitentă, continuă tratamentul antibiotic, terapia respiratorie adjuvantă, iar vestea bună este că se alimentează și mobilizează singur. Mâine este programat pentru efectuarea unei tomografii pulmonare iar în funcție de rezultat, în zilele următoare va fi transferat pe Secția Clinică de Medicină Internă, a declarat medic șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I. dr. Cristian Nicolescu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru includerea în programul de tratament cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi.