Arad: Procesiune specială, miercuri, de Adormirea Maicii Domnului, la cea mai veche mănăstire cu viață monahală neîntreruptă din România: credinicioșii refac Drumul Crucii

Slujbele speciale de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului încep, miercuri de la ora 16, la Mănăstire Hodoş-Bodrog, care este cel mai mare loc de pelerinaj pentru credincioşii orotodocşi din vestul ţării.

Tot miercuri, de la ora 19:30 se va oficia Procesiunea “Drumul Crucii”. Credincionşii parcurg în total 4 km şi se opresc la cele 14 cruci de pe Drumul Crucii, unde aprind lumânări şi se roagă. Drumul Crucii reprezintă drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei şi făcând cele 14 popasuri.

La – ora 22:00 se va oficia Sfântul Maslu, iar la – ora 23:30 – Prohodul Maicii Domnului Joi, 15.08.2014 slujbele încep chiar la – ora 02:00 cu Sfânta Liturghie, la ora – ora 07:00 se va oficia Sfântul Maslu, la – ora 09:00 – Acatistul Adormirii Maicii Domnului, iar la ora – ora 10:00 – Sfânta Liturghie Arhiereasca.- de către IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Mănăstirea, care îşi sărbătoreşte şi hramul la Adormirea Maicii Domnului, este considerată ca fiind cea mai veche mănăstire cu viață monahală neîntreruptă din România.

Și tot în județul Arad, slujbele speciale continuă până joi inclusiv și la Basilica Papală Maria Radna, care este cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul țării, la mănăstire mergând atât catolici, cât și credincioși de alte religii, din toată țara, dar și din străinătate.