Arad: Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, înmormântat cu onoruri militare. O carte de condoleanțe, deschisă în campusul universității pe care a înființat-o

Președintele fondator și fostul rector al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, prof. univ.dr. Aurel Ardelean, va fi înmormântat, sâmbătă 29 decembrie, cu onoruri militare. Anunțul a fost făcut vineri decătre primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, conform căruia, pentru că a fost decorat, în anul 2004, de către Președintele României, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prof. univ. dr. Aurel Ardelean va avea parte de onoruri militare.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al prof. univ.dr. Aurel Ardelean a fost depus, joi seara, în sala Regele Ferdinand dincadrul Palatului Administrativ, iar vineri și sâmbătă, acesta se afla în campusul universitar Vasile Goldiș de pe strada Liviu Rebreanu nr. 86.

Înmormântarea, sâmbătă, la ora 13

Vineri la ora 19 se va săvârşi slujba de priveghere. Sâmbăta, pe data de 29 decembrie, cu începere de la ora 13, tot în Campusul Universitar va avea loc slujba de înmormântare, urmată de înhumarea în cimitirul Pomenirea.

Cartea de condoleanțe

O carte de condoleanțe a fost deschisă în memoria prof. univ.dr. Aurel Ardelean, iar până acum au lăsat mesaje zeci de oficilități locale, cadre didactice, oameni de cultură, studenți și foști studenți, dar și persoane care l-au cunoscut și apreciat.

De numele lui Aurel Ardelean se leagă învățământul universitar privat din România de după 1989

Prof. univ.dr. Aurel Ardelean a murit, miercuri, la vârsta de 79 de ani. De numele lui Aurel Ardelean se leagă învățământul universitar privat din România de după 1989, înființând încă din 1990 Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

Din 1993 până în 2012 a fost rectorul UVVG, iar apoi a devenit președintele fondator al universității, în funcția de rector fiind aleasă fiica sa, Coralia Cotoraci.

Aurel Ardelean s-a implicat și în politică. Între 2004-2008 a fost senator PRM, iar apoi s-a alăturat PDL, iar la fuziunea PDL cu PNL, a ajuns în PNL, fiind consilier județean din 2012.

Conturile de facebook ale Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad și ale Consiliului Județean Arad afișează doliu în momeria profesorului Aurel Ardelean.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad