Arad: Proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial, încastrat în beton provenit de la o construcţie demolată, descoperit în județul Arad

Un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsit, vineri, în localitatea Zimandul Nou din județul Arad. La fața locului a ajuns imediat echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD a executat azi o misiune de asanare muniție neexplodată, în localitatea Zimandul Nou. Solicitarea a fost făcută decătre șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, care a fost anunțat de un cetățean din localitate”.

„Proiectilul exploziv perforant de 82 mm, într-o stare avansată de degradare, era încastrat în beton și a fost găsit ca urmare a unor lucrări de construcție. Proiectilul a fost preluat de către căpitan Adelin Avramescu și plt.maj Valentin Dinca și tranaportat in condiții de siguranță la depozit. După ridicarea proiectilului a fost asanat terenul, unde a fost găsit proiectilul, pentru a se identifica posibile alte elemente de muniție. Proiectilul avea focos şi, pentru că era foarte degradat, reprezenta un potenţial pericol. Da, orice element de proiectil sau element de muniție prezită un pericol în cazul în care este mutat, lovit, aruncat în foc sau se execută alte proceduri mecanice asupra lui””, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Proiectilul va fi distrus în condiții de siguranță de către pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad