Arad: Punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, cel mai tranzitat punct rutier în perioada sărbătorilor de iarnă. Câți oameni au trecut

Circa2 milioane de oameni au tranzitat frontierele României în perioada sărbătorilor de iarnă, adică din 21 decemebrie 2018 până pe data de 02 ianuarie 2019, iar cel mai folosit punctu rutier a fost cel de pe autostdada Nădlac-Arad, a anunțat, joi, Poliția de Frontieră. Traficul a crescut cu 13 la sută comparativ cu o perioadă obișnuită.

Dintre cele circa 2.000.000 de persoane, 1.070.000 au fost pe sensul de ieşire din ţară şi 930.000 pe sensul de intrare în ţară. În tota, granițele au fost trecut de 466.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 727.000 persoane, cele aeroportuare – 577.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 304.000 persoane.

Cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei a fost cel de pe autostrada Nădlac-Arad, cu pestre 262.000 de persoane. În topul general, acesta se află însă pe locul 2, fiind depășit de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 374.000 persoane. În topul național, pe locul 3 se află P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 172.700 persoane.

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontierele din vestul tarii.
Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.