Arad: Record de infracțiuni rutiere la Arad, cu alcoolemii record

La Arad, a fost record de infracțiuni rutiere în weekendul care tocmai s-a încheiat. Cele mai multe cazuri au fost șoferi care conduceau băuți, dintre care 2 cu alcoolemii record.

 

Conform purătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia IUga, polițiștii arădeni au constatat, la sfârșitul săptămânii, 21 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Pe raza municipiului, în data de 9 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un arădean de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat oalcoolemie de 1,22 mg./l. alcool pur în aerul expirat. pentru concurs de infracțiuni la regimul ciculației rutiere”.

„În seara zilei de 8 iunie, unbărbat a condus un autoturism pe strada Frăției din municipiu, și pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune un autoturism parcat. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale, în urma verificărilor rezultând faptul că bărbatul în cauză are permisul de conducere anulat, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1,29 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a mai declarat purătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia IUga.

Pe raza localității Nădlac, a fost depistat un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolmie de 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Au mai fost depistați în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului : un tânăr de 23 de ani, din Vinga, cu o alcoolemie de 0,88 mg./l. alcool pur în aerul expirat și fără permis de conducere (pe raza localității Mănăștur); un bărbat de 38 de ani, din Zimandu Nou, cu aceeași alcoolemie de 0,88 mg./l. alcool pur în aerul expirat (pe raza municipiului);un bărbat de 49 de ani, din Curtici, cu o alcoolemie de 0,80 mg./l. alcool pur în aerul expirat (pe raza localității Curtici); un bărbat de 48 de ani, din Șiria, cu o alcoolemie de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat (pe D.J. 709 – Șiria); un bărbat de 37 de ani, din Felnac, cu o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat (pe
raza localității Felnac) și un bărbat de 49 de ani, din Archiș, cu o alcoolemie de 0,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat (pe D.J. 793 – Sebiș).

Alți bărbați au fost prinși în timp ce conducea mașini sau moped fără permis sau neînmatriculate.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.