Arad: Regina Ana, comemorată la 3 ani de la trecerea la cele veșnice, printr-o slujbă ce are loc la Lugoj. Familia Regală se află, vara, la Castelul Regal de la Săvârșin

Un parastas dedicatmemoriei Reginei Ana va fi oficiat la trei ani de la trecerea la cele veșnice, a anunțat, vineri, Casa Regală a României pe site-ul romaniaregala.ro.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor participa joi, 1 august 2019, în municipiul Lugoj, la Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României care va fi oficiată de părintele Daniel Pozsonyi, la ora 12, la Biserica Parohială Romano-Catolică “Preasfânta Treime” din Lugoj (strada Bucegi, nr.4).

Regina Ana a închis ochii în ziua de 1 august 2016, la spitalul din orașul Morges, în Elveția, și a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, pe 13 august 2016. Au fost primele funeralii regale din România după anul 1938. În cele trei zile de ceremonii funerare, România și Republica Moldova au declarat doliu național.

Toți cei care doresc să ia parte la Sânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României sunt bineveniți.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu sunt în perioada verii la Castelul Regal de la Săvârșin, locul preferat al Regelui Mihai, și singura reședință privată pe care Familia Regală o are în România.

Sursa foto: romaniaregala.ro