Arad: Revoluția din 1989. 21 decembrie 1989, ora 07:40: Ziua în arădenii au ieșit în stradă, înainte de fuga lui Nicolae Ceaușescu

Sâmbătă, 21 decembrie, se împlinesc 30 de ani de când arădenii au  ieșit în stradă, înainte de fuga lui Nicolae Ceaușescu.

Imagine

Conform unui material publicat decătre profesorul Horia Truță pe site-ul Bibliotecii Județene A.D. Xenopol din Arad, pe data de 21 decembrie „1989 – În primele ore ale dimineţii, o coloană de manifestanţi protestatari de la Intreprinderea de Orologerie Industrială, căreia i s-au alăturat muncitori de la alte unităţi economice au pornit spre centrul Aradului unde se aflau sediile organelor politice şi administrative locale. Unde au fost întâmpinaţi de trupe militare echipate de luptă şi alte structuri represive ale statului. La ora 10,30, actorul Valentin Voicilă a devenit liderul manifestanţilor din Piaţa Primăriei. După eşuarea unui dialog de mediere, solicitat de reprezentanţii puterii locale, revoluţionarii au constituit un Comitet de manifestaţie care a devenit filiala din Arad al Frontului Democratic Român. Deşi au fost încercări de dispersare a manifestanţilor, nu s-au înregistrat acte de violenţă, Aradul devenind al doilea oraş din România, după Timişoara, în care au fost răsturnate structurile politice şi administrative comuniste”, se mai arată pe pagina de internet a bibliotecii din Arad.

Sursa foto: bibliotecaarad.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.