Arad: Revoluția din 1989. Comemorări, pe traseele pe care s-a ieșit în stradă la Revoluția din 1989

Comemorările Revoluţiei din decembrie 1989, încep la Arad sâmbătă – 21 decembrie – şi ţin până pe 23 decembrie. Evenimentele sunt organizate decătre Prefectura Arad.

Sâmbătă, ManiFestările au loc cu începere de la ora 7:40 la Fosta Fabrică de Orologerie, pe str. Cocorilor din municipiul Arad, locul din care au ieşit în stradă primii arădeni. Se merge apoi pe traseul urmat de către revoluţionari în 1989… la Fosta Fabrică Strungul pe Calea Victoriei, la Biserica Paraclisul Martirilor din Piaţa UTA, la Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea şi la Crucea Eroilor – Arad, Piaţa Revoluţiei. Cu începere de la ora 18:00 au loc comemorări la Monumentul Eroilor din Piaţa Revoluţiei.

Duminică, 22.12.2019, maniFestările vor avea loc cu începere de la ora 12.30, în– Piaţa Revoluţiei, unde la Monumentul Eroilor va avea loc o ceremonie solemnă la care vor participa asociaţiile de revoluţionari, reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţii
bisericii, universităţilor, partidelor politice, ONG-urilor şi toţi cetăţenii interesaţi. ManiFestările ajung la ora 13.30 la Sediul IPJ Arad – Monument, la ora 14:30 – Garnizoana Arad – Monument Subcetate, iar la ora 15:30 – Monumentul Eroilor – Arad, Făt-Frumos.

Luni, 23.12.2019, vor avea loc comemorări cu începere de la ora 12:00 la Monumentul lui Toth Sandor – Arad, în zona podului Decebal, cetăţeanul maghiar care a venit cu ajutoare la Arad şi a Fost împuşcat mortal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.