Arad: Salvatorii care nu doar salvează vieți, ci și dau viață. Au asistat, cu succes, nașterea unui băiețel

Salvatorii dau viață, nu doar salvează vieți. 3 pompieri din Arad au asistat nașterea unui băiețel. S-a întâmplat în localitatea Țipari, unde echipajul SMURD fusese chemat pentr a transporta la spitalul matern o gravidă de 37 de ani. Doar că misiunea care se anunța simplă, s-a complicat după primii circa 500 de metri.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „ieri, a fost o zi grea pentru echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, intervenții multe, dificile, și multe drumuri spre UPU Arad. Până la miezul nopții, paramedicii au făcut câteva sute de kilometri. Era trecut de ora 12 noaptea, când au fost solicitați să preia o pacientă gravidă de 37 de ani din Țipari. Misiunea părea simplă, transport la matern”.

„Au ajuns la adresă au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri și paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit le spune colegilor din față „oprește că naște”. Cheamă dispeceratul prin radio, solicită în sprijin ambulanță cu medic și coordonare de la medicului din dispecerat. Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci asistați nașterea, li s-a comunicat din dispecerat. Și așa au făcut, cei trei pompieri, Plt adj Sebastian Ciucur , plt maj Faur Sergiu si plt maj Coroban Florin, au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit sa aducă pe lume un băiat sănătos.

Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad, secția Ineu”.

Băieții s-au întors la subunitate, fericiți, mulțumiți, uimiți. Au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad